Vatten Avlopp Kretslopp » Inspirationsföreläsning med Renata Chlumska – ”Save the date” för 17 mars

Inspirationsföreläsning med Renata Chlumska – ”Save the date” för 17 mars

25 oktober, 2019 | Av

I år vill vi ge alla er som kommer dagen innan den stora konferensen Vatten Avlopp Kretslopp 2020 chansen att inspireras. Vi erbjuder er en möjlighet att gratis lyssna till en av Sveriges mest välkända äventyrare – Renata Chlumska som bland annat kommer prata till VAK-temat ” från högt till lågt”.

Renata Chlumska blev 1999 den första svenska kvinnan som besteg Mt. Everest och har sedan dess fortsatt att pressa gränserna. Redan 1996 spenderade hon två månader vid foten av berget i en expedition med Göran Kropp och där föddes drömmen om att klara av klätterutmaningen Seven Summits, som består av att bestiga det högsta berget på varje kontinent. Nästan 15 år senare var utmaningen avklarad.

2005 påbörjade Renata ett nytt äventyr. Renata skulle paddla och cykla från Seattle i nordvästra USA, söderut mot San Diego och vidare mot Florida och östkusten och tillbaka till Seattle längs Kanadagränsen. 439 dagar efter avfärden – den 15 september 2006 – var hon tillbaka i Seattle. Den 15 september blev utnämnd till ”Renata Chlumskas Day” av Seattles borgmästare.

Just nu håller Renata på att förbereda sig inför nästa äventyr, att resa ut i rymden.


Vi återkommer med intresseanmälan för inspirationsföreläsningen i samband med att programmet för konferensen släpps den 6 december men boka in den 17 mars kl 19.00 i era kalendrar redan nu på Kulturhuset Spira.