Program

Vatten Avlopp Kretslopp är en årlig konferens som 2017 hålls den 16-18 mars i Norrköping

Mellan den 16-18 mars är det konferens för tjänstemän, konsulter och branschexperter. Vid anmälan ingår fika, luncher och middag för alla deltagare, föreläsare och utställare. Som deltagare deltar du, utöver plenumföreläsningarna, i ett av de tre parallella seminarieblocken. Vid anmälan anger du vilket seminarieblock du vill delta och lyssna på. Du kan välja samma eller olika inriktningar för de två dagarna – dagvatten, VA-planering eller små avlopp.

Lördagen den 18 mars öppnas portarna upp för allmänheten i och kring Norrköping och Östergötland och Sörmland att besöka kommunmontrar, utställningen och lokala entreprenörer.

Konferensens upplägg

Torsdag: Den förmiddagen brukar vara vikt åt plenum – där lyssnar alla deltagare på samma programpunkter i den stora salen. Självklart blir det kaffepaus tillsammans i utställningen. Medverkande på scen är inbjudna från bland annat nationella myndigheter och värdkommunen. Under eftermiddagen hålls parallella seminarier på årets tema. Delseminarierna är uppdelade inom områdena Dagvatten, VA-planering och Små avlopp. Under dagen tas även deltagarna runt i guidade temapromenader i utställningen för att lyssna kort från varje monter.

Efter första dagens avslut samlas alla för gemensam konferensmiddag som ingår i konferenspriset. Under middagen brukar det ofta bjudas på en underhållning och efter görs det plats för både DJ och dans.

utstallning

Fredag: Även denna dag brukar inledas i plenum där Avlopp och Kretsloppspriset som nu delas ut för fjortonde året i rad. Dagen fortsätter sen med parallella seminarier där du väljer ett av de tre spåren. Ett speciellt arrangemang brukar även anordnas för traktens entreprenörer, en s.k. Entreprenörsfredag med föredrag från kommuner, tillverkare och experter och guidade promenader i utställningen.

publik-plenum

Lördag: Norrköpings kommun tillsammans med flera grannkommuner bjuder in dig som fastighetsägare med enskilt avlopp till Louis De Geer. Där kan du besöka utställningen, lyssna på föredrag och träffa tillverkare, lokala gräventreprenörer och representanter från flera kommuner för att svara på dina frågor om enskilt avlopp, dricksvatten och mycket mer. Självklart är det fri entré.

lordag